WEB TASARIMI NEDİR ?

 WEB TASARIMI NEDİR, NE İŞE YARAR?



Bilge KÜPÜ Web Tasarım Nedir.

Web tasarımı, belirli bir web sitesinin görsel tasarımını ve deneyimsel yönlerini ifade etmektedir. Web tasarımı, web sitesi içerisinde yer alan bir içeriğin dünya çapında online olarak paylaşılabilmesi ve erişilebilmesi için yapılan planlama ve düzenleme sanatıdır. İnsanlar birçok nedenden dolayı web tasarımına ihtiyaç duymaktadırlar.


Web tasarımı, 1991 yılında ilk web sitesinin yayımlanmasından bu yana çok yol kat etti. Bugün internette bir milyardan fazla canlı web sitesi bulunduğunu düşünürsek, bu endüstrinin daimi olması şaşırtıcı değildir. Web tasarımının temel amacı, web sitesi ziyaretçilerine ve web sitesinin sahibine karşılıklı fayda sağlayacak bir platformun oluşturulmasıdır. Karşılıklı fayda sağlayan bir proje amacına ulaşmış demektedir. Ürününü tanıtmak isteyen bir firma ile ürünü tanıyan, beğenen ve satın almak isteyen ziyaretçiler buna örnek olarak gösterilebilmektedir.



Web tasarımı yapabilmek için öncelikle bir projeye ihtiyaç vardır. Firma, şahıs, marka veya ürün projenin esas konusunu oluşturur. Örneğin; doktor hekimi web sitesi, firma web sitesi, otel web sitesi, sağlık merkezi veya hastane web sitesi gibi bunların tamamı bir web tasarım projesini oluşturmaktadır. Buradan da anlaşıldığı gibi web tasarım kişi, kurum veya kuruluşları tanıtmak amacıyla yapılan, web sitesi sayfalarını kodlama, düzenleme ve internet ortamında yayınlama çalışmalarının tümünü kapsamaktadır. Bu çalışmaları yapan uzman kişilere web tasarımcısı denir.



Web tasarımı çok çeşitli amaçlar doğrultusunda kullanılmaktadır.

  • Tanıtım amaçlı web siteleri

  • Ürün satış ve tanıtım web siteleri

  • Kişisel blog web siteleri

  • Haber web siteleri

  • Sosyal medya web siteleri

  • Online satış veya E-ticaret web siteleri



BİLGi KÜPÜ

Bilgekupu.blogspot.com