Çevre Mühendisi Nedir

Çevre Mühendisliği Nedir Çalışma Alanları Nelerdir ?


Çevre Nedir?

İlk önce çevre nedir ile başlayalım. Yer yüzünde bulunan canlı ve cansız bulunduğu gruptur çevre. Canlı ve cansızlar kelimesine dikkat etmeliyiz. Etrafımız ve dışarıda bulan her şey bizim çevremiz olur. 

Çevre Mühendisliği Nedir Ve Kime Çevre Mühendisi Denir?

Çevre mühendisini şöyle tanımlıya biliriz : Bulun düğümüz bölgedeki çalışmaları bizim yanı insanların kullanımına uygun şekilde düzenleyen kişidir. Buna ek olarak huzur refah ve sağlık gibi bütün çevresel olayları ele alır. Bir çevre mühendisini bir sinir içine koyamayız ve canlı ve çevresel sorunları kapsar. 


Bu sebeple çevre mühendisinin ilgi alanlarını tüm başlıklarını saymak zor olur. Sıkça karşımıza çıkan bazı alanlar şunlardır: ses kirliliği ses kirliliği ses kirliliği gibi ekolojiyle ilgili konulardır. 

En büyük avantajlarından biri ise geniş bir yelpazede çalışmasıdır. Tabi bu kadar geniş bir yelpazeye sahip olan bir iş olduğu için her çevre mühendisi bu konuda uzman olamaz.

Çalışma alanları nelerdir.

Çevre mühendisi, doğa ile ilişki kuran her iş alanında yer alabilir. Daha açık konuşursak eğer büyük imalat yerleri yanı sanayi tesisleri ve belediyelerde çalışma imkanları. İş bulma imkanı ve çalışma alanı büyük bür sektörtür buda mezunlar için bir avantajdir. 

Okul Seçim İçin Önerileri


Her şeyden önce çevre mühendisliği bir mühendislik dalıdır bunu bilelim. Üniversite seçiminde size önerim teknik üniversiteleri üniversitelerı seçmenizdir. tabiki duyar gibiyim teknik üniversite şart mi diye : ) tabiki değil ama. Teknik bir üniversitede okursanız en iyi eğitimleri teknik üniversiteler verir karar sizin . başarılar dilerim sizlere eğitim hayatında.