Su içmenin Faydaları

 

SU İÇMENİN FAYDALARI





Su sağlığımız için çok önemlidir. Suyun içinde sodyum, potasyum, kalsiyum, magnezyum ve fosfat gibi vücut için önemli olan mineraller yer almaktadır. İnsan hayatı için su, oksijenden sonra en önemli ikinci ihtiyaç olarak gösterilmektedir. Çünkü kanın %83’ü, kemiklerin %22’si, beynin ve kasların %75’i sudan oluşmaktadır. Ter, tükürük, idrar gibi vücut sıvılarının üretimi, atıkların giderilmesi, suda eriyen besinlerin emilimi, eklemlerin ve gözün kayganlaşması, vücut ısının düzenlenmesi su ile mümkün olmaktadır.


Sıcak havalarda ve egzersiz sırasında daha fazla su tüketilmelidir. Eğer yeteri kadar su tüketilemezse susuzluk ortaya çıkar. Susuzluğun hafif belirtileri olan baş ağrısı, yorgunluk ve kabızlık gibi istenmeyen durumlar ortaya çıkmaktadır. Uzun süren durumlarda ciddi hastalıklara da neden olabilmektedir.


Su tüketimi tek başına olduğu gibi meyve suyu, süt ve çay gibi alkol dışındaki tüm içecekler ve besinlerden de sağlanmaktadır fakat bu içeceklerin kesinlikle suyun yerine geçmeyeceği unutulmamalıdır. Vücut susuz oluncaya kadar susama hissi ortaya çıkmaz. Bu nedenle susamadan önce mutlaka su içilmelidir. Çocuklar ve yaşlılar susama hissini yetişkinlere göre daha az hissettikleri için, onlara daima su içmeleri hatırlatılmalıdır.

Yeterli miktarda su içmenin faydaları şunlardır:

  1. Ağız kokusunu önlemektedir.

  2. Kan hacmini artırmaktadır, hücreler için gerekli olan oksijen ve besini hızlı bir şekilde taşıyarak kalbin daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olmaktadır.

  3. Kırık, kepek, dökülme gibi saç problemlerine engel olmaktadır.

  4. Kabızlık ve bağırsak tembelliği gibi sindirim problemlerinin giderilmesine yardımcı olmaktadır.

  5. Egzersiz yaparken meydana gelen kasılma ve krampları önlemede yardımcı olmaktadır.

  6. Susuz kalmaya bağlı olarak gelişen unutkanlık, dikkat dağınıklığı gibi beyin fonksiyonlarını düzenlemektedir.  


SU HAYATTIR.


Bilgekupu.blogspot.com