PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

 

PAPATYA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?


BİLGE KUPU 

Tüm dünyada popüler olan papatya bitkisi, yüzyıllardır kullanılan ve tıbbi faydaları ile bilinen en eski bitki türlerinden birisidir. Bu şifalı bitki insanlığın bildiği en eski ve yaygın kullanılan bitkiler arasındadır. Hoş kokulu yabani bir bitkidir, pek çok farklı şekilde kullanılabilmektedir.  Sağlığa olumlu etkilerinin yanında güvenli tüketilebilir olması nedeniyle de geniş bir kullanım alanına sahiptir. Yara iyileştirici özellikleri ile tanınan papatya bitkisi, günümüzde kozmetik ve tıbbi amaçlı gibi birçok farklı kullanım alanına sahiptir.

Papatya çayı kolay tüketimi sayesinde en çok tercih edilen formlardan birisidir. Papatya çayının, sağlık için oldukça geniş bir kullanım alanı vardır. Papatya çayı, geleneksel olarak çeşitli sindirim problemlerinde kullanılan bir içecektir. Bilimsel araştırmalar, bu çayın mide ülserlerine karşı koruyucu niteliklere sahip olduğunu belirtmektedir. Bahsedilen etkiyi ise mide asit salgısını azaltarak ve zararlı mikroorganizmaların yayılmasını önleyerek göstermektedir. Papatya çayının en önemli özelliklerinden birisi de sakinleştirici etkisidir. Papatya çayı, içeriğindeki bileşenler sayesinde uyku kalitesini iyileştirici özelliğe sahiptir.

Uyku problemi başta olmak üzere, sinir sistemi ve sindirim sistemindeki sorunlar ile kas ağrıları gibi rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan papatya bitkisi, eski çağlardan beri birçok kültürde yer almaktadır. Alman papatyasının kurutulmuş çiçekleri ile hazırlanan papatya çayı ise kafein içermemesi sebebiyle birçok kişi tarafından siyah ve yeşil çay yerine tercih edilmektedir. Uykusuzluğa iyi gelen aynı zamanda uyku kalitesini de artıran papatya çayı, diyare (ishal) ve mide ülserine karşı koruyucu etki gösterebiliyor. Yemeklerle birlikte tüketildiğinde kan şekeri kontrolünün sağlanmasına yardımcı olan papatya çayı, aynı zamanda bazı kanser türlerine karşı da koruyucu özellik gösterdiği ifade edilmektedir. Özellikle regl dönemlerinde kullanıldığında etkili bir yatıştırıcıdır. Ayrıca saç rengini açıcı özelliği bulunur ve saç derisindeki kaşıntıya iyi gelmektedir.


Bilgekupu.blogspot.com


BİLGİ KÜPÜ