Şeker Pancarının Faydaları?


Şeker Pancarının faydaları

Merhaba bilge küpü okuyucuları bugün sizlerle Şeker Pancarın faydalarını okuyacaz haydi başlayalım o zaman.


Bildiğiniz gibi şeker pancarı eski zamanlardan bu yana bir çok derde şifa olarak karşımıza çıkmıştır. Bu kadar faydalı sebzenin nasıl bu kadar şifa içerdiğini anlamak için içindeki maddeleri öğrenmek gerekir.

 Bu sebzenin içerisinde oldukça Karbonhidrat, Protein, Diyet lifleri ve yağ bulunmaktadır. Bir diğer yandan ise A, C, E ve K vitaminleri, riboflavin, pridoksin , tiamin vede nisain vitaminleri de vardır.

Çok fazla kalsiyum amilmini engellemek ve buna rağmen eklem ve dokunun etrafında yer alan birikimler sayesinde artritin nin önüne geçer aynı zamanda suyun içerisinde yer alan alkalin nin sayesinde bu birikintilerin önüne geçmesine çok büyük katkı sağlar.


Yetişirken bol nem isteyen ve olgunlaşırken ise bol yağış isten bu sebze dolayısıyla doğu karedeniz bölgesinde yetişmiyor.



Şeker pancarı üretimi diğer bazı tarım ürünlerin aksine, insan emeğine dayalı bir şekilde yetişir. Genel olarak iç Anadolu Bölgesinde yetişir ve üretilir ve en yakın üretilen fabrikalar de işlenir, Ve bununla birlikte neredeyse bütün üretim iç Anadolu da olur. 

Dediğimiz gibi çok su istediği için Güney Anadolu bölgesinde üretilmesi ve yetiştirmesi zordur.


Hasan edilen şeker pancarı kısa bir süre de işlenmesi gerekiyor. Bu neden ile ilgili şeker pancarlarının fabrikaları şeker pancarı arazilerine yakın bir yere kurulur. Ve de pancarların taze bir şekilde ayrı zamanda masraflar dan dolayı böyle bir yol izlenir, Ayrıca pancarların küspesi hayvanlar için lezzetli ve sağlıklı birer yem olur. Şimdi ise sıra Şeker Pancarların faydalarını geldi


Nedir Şeker Pancarların Faydaları

  1. Anemiye İyi Gelir(Kansızlık

Anemiye (Kansızlık)

kandaki bazı değişiklikler yani hemoglobin seviyesi düşmesi ile ortaya çıkan bu hastalık karşı kullanılacak olan pancar içerısınde bulunan B1, B2, ve B6 ve buna benzer vitaminler ile birlikte iyot, yağ, ğostasyum, bakır kalsiyum ve de magezyum içinde bulunur. Ve ayrıca niasin açısında oldukça zengindir ve de anemi hastalığına iyi gelir

  1. Demans Hastalığına Çok İyi Gelir

İnsanların yaşları ilerledikçe ortaya çıkan Demans hastalığı yanı unutkanlık olarak bilinir. Demans Alzimer olmakla birlıkte bunama ve unutkanlık hastalıkları DEMANS başğı altında yer alır. Demans hastalığı ilerledikçe hastaların ritun hayatı işleri düzgün yapamadığı gözükür. Ham pancar suyu içildiğinde beyne giden oksijende artış olduğu görülmüş yapılan bazı araştırmalarda. Bu araştırmaların ortaya çıkardığı sonuç da şeker pancarın DEMANS hastalığına iyi geldiği gözükmüş



  1. Kansere Karşı Direnç Sağlar

kanser hastalığın başında serbest radikaller olsa da bunu yanı sıra başka kanser vakası vardır. Pancarın sahip içerdiği anti kanser içeriği sayesin de insan vücut direncini arttırır ayrıca bir hastalığa iyi gelir. Ve de kanser olma riski olan insanların yemsi ile birlikte kanser olma riskini azaltır . Yapılmış bazı araştırmalarda aynı zamanda çoklu organ tümörünün de önüne geçtiği görülmüş . Ve şeker pancarı ile yapılan ilaçlar sayesin de pankreas, meme kanseri ve prostat kanserine tedavi olarak kullanılır


  1. Kalbe İyi Gelir

insanın en önemli organı olan kalp beyinden sonra vazgeçilmez bir organıdır. Bizi ayakta tutan kalbimiz e çok ama çok iyi bakmalıyız . Tamda burada şeker pancarı burada işe yarar. Şeker pancarını yiyerek bunu başara bilirsiniz. Bu şifalı bitki aynı zamanda kan şekeri, tansiyon ve de kalp hastalıkları düzenleme de birebir bir çözümdür.