Hacker Nedir Kaç Tür Hacker Vardır Ve Nasıl Hacker Olunur?

Hacker Nedir Kaç Tür Hacker Vardır Ve Nasıl Hacker Olunur? 

Hacker Nedir?

 Diğer bir ismi ile Bilgisayar Korsanı olan hacker kamu ve kamu kuruluşlarına insanların kendisine özel olan kişisel bilgisayarına ve şirketlerin sistemlerine izinsiz olarak sızan kişi ve kişilere verilen isimdir.


 Hacker olan kişiler araştırma ve problemleri çözmeyi seven kişilerdir.


 Bilişim dünyasında en çok korkulan kişilerdir.


 Hacker'ler Yazılım ve donanım konusunda iyi bir bilgiye sahip olmak gerekir bilgisayar ve network sistemler gibi bir çok konudan bilgi sahibi olması gerekir.


İşinde iyi olan bir hacker istediği her sisteme girer ve istediği şeyleri yapar çıkar.


 Bilgi ve tecrübelerine bağlı olarak sistemlerin açıklarını arayarak sistem ve sistemlerin açıklarını bulur ve içeri sızarlar.


Gerçek bir Hacker olmak için bilgi , birikim emek, okumak araştırmak ve en önemlisi ise sabır tabiiki zaman gerekir. 


Bazı hacker'ler bu bilgileri iyi bir niyet de kullanırken bazıları ise bunu kotu yönden kullanırlar bu kişiye bağlı bir durumdur.
Bazıları hoşlarına gitmeyen illegal ve kötü amaçlı sisteleri çökertirken bazıları ise sistemlerin açığını bulup onları sistem sahibine bildirir. 


Her hacker kendini çok beğenir dünya çapında tanınmak isterler ancak tanınmak konusunda kendileri de gizli tutmak isterler isim soy isim adres gibi bilgilerini kimse bilmesini istemezler.


Bir sistem e ait olan açığı bulup bunu sistem sahibine söylerken kendilerine ait takma isim veya bir logoyu kullanırlar hackerlar dünyasında “Lamer” kelimesi sıkça duyulur, lamer hack dünyasına yeni giren kişiye denir. 


Lamerlar fazla bir şey bilmediklerinden dolayı hackerler tarafın dan alay konusu olurlar. 


Bu yeni hacker dünyasına giren ”LAMERLAR” kendilerini çok beğenirler ve bildiği 3-5 bilgi ile bir şeyler yapabileceğini sanıyorlar yalnız bu işler 3-5 bilgi ile olacak işler değildir.

Hacker Çeşitleri nelerdir?

Beyaz Şapkalılar: bu beyaz şapkalılar Hackerlar arasında en Zarasız Hackerlar'dır. Her türlü sisteme gire bilme beceriye sahip olan bu tur hacker'lar  açığını bulduğu sistemleri sistem sahibine bildirir.
Kamu ve özel şirketlerde çalışan bu hacker'lar sistem açıklarını çabuk bir şekilde bulup sistemin güvenli bir şekilde çalışmasını sağlar. 

Siyah Şapkalılar: Bu Siyah Şapkalı hackerlar ise en tehlikeli olanmdır.
Her türlü bilgiye ve beceriye sahiptirler.kendilerini çok geliştirmişlerdir bundan dolayı her türlü sistem e gire bilirler. Girdikleri sistem veya sistemleri çökerte bilir veya zarar verebilirler anlicağiniz işleri bili olmaz.

Gri Şapkalılar: bunlar ne iyi nede kötü hackerlardir . bu hackerlar arasında iyi olabileceği gibi kötü olanlar da vardır ve genellikle yasal sınırlar içinde iş yaparlar.

HackVistler: HackVistler genellikle toplumdaki yanlış düşünce ve yaşama bicimini göstermek için bu işi yaparlar. Bu Hackerlar genellikle halk ile birlikte olmak ister ve halkını koruma iç güdüsü ile bu işleri yaparlar . ve genellikle siyaset ile uğraşırlar siyası düşünce ve politik fikrilerini göstermek için popüler olna siteler e sızıp düşüncelerini gösterirler.

Yazılım Hacker'ler: bunlar genellikle ücretli olan program ve oyunları kırıp bunları ücretsiz bir şekilde kullanmayı amaçlamişlardir ve kırdığı oyun ve programları CD sayesinde satmayı veya internet de dağitmayi seçerler. 

Preaker: bu Hackerlar telefon ağları üzerinde işler yaparlar . telefon ağları ve sistemlerine girip bedava görüşme yaparlar.

Script Kiddie: Scriptler Hack dünyasına özenen ve Hackker olmak isteyen kışıdır ve herhangibi bir bilgiye sahipdeğilerdir . bir nevi Lamer gibidir yalnız lamerlar kadar bilğileri yoktur.